Alumnes d'ESO participen de l'activitat "Escaneja el codi".

Alumnes de 1er. d'ESO del IES Andreu Nin.
Alumnes de 1er. d'ESO del IES Andreu Nin.

 

Els alumnes de primer d'ESO de l'IES Andreu Nin del Vendrell visiten el Museu Deu i participen de l'activitat "Escaneja el codi" dintre de la feina de preparar el seu crèdit de síntesi. 

 

 La visita ha començat amb el visionat d'un vídeo introductori del Museu Deu i posteriorment se’ls ha explicat el contingut de l'activitat que consisteix en veure, mirar i contemplar una obra d’art per llegir-la i interpretar-la, tota obra d’art diu quelcom a aquell qui la vol entendre.

 

 

Alumnes del IES Andreu Nin practicant la lectura de codis QR.
Alumnes del IES Andreu Nin practicant la lectura de codis QR.

 

 

 

Amb la implantació de Codis QR proposem als alumnes diferents qüestions i plantegem el diàleg entorn el paper dels museus en l'actualitat, la predisposició per part del públic adolescent a consumir cultura, o fins a quin punt se senten identificats amb l’obra d’art.


Un dia de moltes visites.

La classe dels Grallers del "Botafoc"
La classe dels Grallers del "Botafoc"

29 de maig 2014

Avui ha estat un dia de moltes visites al Museu Deu. No hem parat; d'una manera o altra, més d'un centenar d'alumnes han participat de les nostres activitats.

A primera hora ho feien els més petits de l'Escola Bressol "El Botafoc" amb les dues classes de P2 que han participat de l'activitat: "CANTA'M UN QUADRE"

La classe dels Castellers del "Botafoc"
La classe dels Castellers del "Botafoc"

En aquesta activitat a través de la musica, les lletres i els dibuixos de les cançons els nens han pogut gaudir d'un divertit recorregut per les obres de pintura mes destacades de la col·lecció. Molts d'ells han tingut avui la seva primera experiència en la visita d'un museu. Ha estat la primera de les visites i ben segur que no serà pas la última!


Els alumnes de 3er. de l'Escola Quatre Vents de Sant Jaume dels Domenys
Els alumnes de 3er. de l'Escola Quatre Vents de Sant Jaume dels Domenys

Una mica mes tard, han arribat els alumnes de l'escola "Quatre Vents"  del municipi de Sant Jaume dels Domenys. Venien atrafegats d'un mati intens que els ha portat a conèixer diferents llocs del Vendrell dintre de l'activitat que els facilita el Centre de Recursos Pedagògics de "Coneguem la Comarca" . Com no podia ser d'altra manera, el Museu Deu ha estat una de les parades obligatòries. A més de la visita a les diferents dependències del Museu, els hi hem explicat com es pot ampliar el contingut de la visita a través de la utilització dels codis QR que tenen algunes de les obres mes destacades del Museu.

Els alumnes de quart de l'Escola Quatre Vents.
Els alumnes de quart de l'Escola Quatre Vents.

TOTS HEM APRÈS UNA MICA MÉS

28 de maig 2014

Avui els nens i nenes, de segon de cicle inicial, de l'escola Teresina Martorell del Vendrell han visitat el Museu Deu.

 

 

Amb molta atenció han escoltat les explicacions de l'educadora i amb molt d’interès han vist les imatges que es projectaven a la sala de les catifes, d'aquesta manera han conegut una mica més la col·lecció d’art islàmic.  Ha estat una molt bona oportunitat per dialogar i escoltar-nos els uns als altres, perquè avui més que mai, els alumnes d’aquesta escola han pogut participar molt activament del contingut pedagògic de l'activitat.  Hem parlat sobre l’origen, l'ús i la tècnica d’aquests teixits que atrauen tant a tothom, no només per la seva bellesa sinó també per l’exposició tan original, que fa que el Museu Deu sigui un espai tant especial i únic.


Alumnes de tercer jugant al PICTOART

Els alumnes de tercer de l'Escola Teresina Martorell del Vendrell han vingut avui al Museu Deu  a jugar al PICTOART. El PICTOART és un joc de taula gegant molt divertit, que consisteix en esbrinar títols, autors i tècniques de les obres d’art que ocupen la segona planta a través de diferents pistes. Els alumnes es posen en la pell d’un col·leccionista que ha de conèixer prèviament l’obra que vol adquirir. D’aquesta manera, a través del joc es pretén que els infants s’introdueixin en el llenguatge més tècnic i específic de l’àrea artística.

Els alumnes i l'educadora del Museu participant en el joc.


Els nens de l'escola bressol "El Puig" visiten el Museu Deu

Els nens i nenes de l’Escola Bressol Municipal El Puig, del Vendrell, han cantat als quadres del Museu Deu. Els infants han gaudit dels colors, els personatges i la màgia de la col·lecció de pintura, a través de la música i els titelles que els han acompanyat al llarg de tota la visita al Museu.

En primer lloc, una petita barqueta els ha portat cap a un quadre on hi havia un barquer que remava amb un sol rem; tot seguit les bruixes han ballat pel cel ennuvolat d'en Meifrén; la gallina Nana els ha cantat una cançó i el gegant del Pi, que s'amaga darrera del quadre de Francesc Serra, els ha fet ballar la seva dansa.

Finalment, la castanyera d'en Ramon Calsina ha baixat la lluna i els ha fet un petó molt tendre a la galta.

 

 

Tots s'ho han passat molt bé i s'han acomiadat tot dient que tornarien aviat.