CARLOS NADAL FERRERES

 París 24 d'abril de 1917.

El seu pare Santiago Nadal té un taller de pintura decorativa als tretze anys comença a treballar d'aprenent de pintor decorador. Segueix les classes de l'escola del carrer Casp on aprèn l'ofici de la pintura decorativa. El 1936 rep una beca de l'Ajuntament de Barcelona per als seus estudis a l'Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi.

Durant la tardor de 1941, exposa a la mostra col · lectiva de la llibreria Dalmau, al Passeig de Gràcia, on "... destaquen les netes i ben resoltes aquarel·les de Carlos Nadal, jove artista.

Simultània la feina i els estudis a l'Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi: els seus resultats acadèmics són brillants i confirmen la solidesa de la seva preparació. Entaula una llarga amistat amb Josep Amat Pages, el seu professor de paisatge.  El seu professor de dibuix, Luis Muntané, li cedeix la quinzena que té reservada del 15 al 28 d'abril de 1944 a la Pinacoteca de Barcelona, Passeig de Gràcia 34. Així, és un dels seus professors de Belles Arts el que li brinda l'ocasió per tenir la seva primera exposició individual. La seva estada a la capital francesa serà determinant en la seva carrera i en la seva vida personal.

Del 6 al 23 desembre 1949 exposa, per primera vegada a Bèlgica, 22 obres a la Galerie Georges Giroux de Brussel·les.

Carlos Nadal ja ha forjat la seva personalitat i sense deixar d'investigar i evolucionar, exposarà a Bèlgica a les Galeries Georges Giroux (el 1956 ho farà al costat del escultor Subirach), Brachot, Louis Manteau, Kintz, Tamara Pfeifer. També arribarà grans èxits en diverses exposicions organitzades a la Sala Gaspar de Barcelona en els anys 50. Els Maragall seran els seus marxants a Espanya durant més de 30 anys. Ha exposat a França, Alemanya, Holanda, Suïssa, Regne Unit, Estats Units ... Ha guanyat premis, ha estat convidat a exposar en els Salons de Tardor de Barcelona de 1949 i 1950.

 

 

Web de l’artista: http://www.carlosnadal.org/index.html