MIQUEL IBARZ ROCA

(Mequinensa,30 de Novembre de 1920 - Barcelona 1987)

Amb dos o tres anys d'edat es va traslladar a viure a Barcelona amb la seva família,  ja de nen va demostrar tenir molt interès pel dibuix, arribant a dibuixar en el paper d'estrassa on embolicaven els aliments de la compra, va estudiar a l'antiga Escola del Mar, era una de les escoles de pedagogia més avançada de Barcelona, va ser allà on va reforçar la seva inclinació per la pintura.

Ja en 1950 participa en exposicions d'avantguarda a Sabadell i Barcelona però el seu objectiu era Paris, en aquest mateix any aconsegueix una beca per viatjar a Paris concedida per l'Institut Francès a Barcelona, va viatjar a Paris eL 1952 i va romandre fins a finals de 1953, hi trobar un corrent que buscava en la figuració la plasmació de la modernitat, va ser aquesta la tendència per la qual va optar Miguel Ibarz.

Al començament del 1957 viatja a Itàlia amb motiu de la seva exposició a la galeria de l'Asterisc de Roma. El viatge a Itàlia va exercir una gran influència en Ibarz. La seva pintura serà, més colorista, més sensual, més mediterrània. El 1959 va tenir lloc una exposició individual a la Sala Gaspar, que seria a partir de llavors, la Galeria que li representaria. Miguel Ibarz va morir prematurament el 1987, a l'edat de 66 anys, es trobava en plenitud artística i vital. Havia estat un pintor d'èxit.