JOSEP BOFILL I MOLINÉ ( Barcelona , 1942 )

 

És un escultor , pintor i dibuixant . Josep Bofill Moliné és fill del també pintor Josep Bofill Herrero , i procedeix d'una saga familiar de pessebristes . Es va inscriure a l'Escola d'Arts i Oficis ( Escola Llotja ) de Barcelona el 1958 , de la qual es va llicenciar amb diploma d'honor . El 1983 va realitzar una A • legoria de Sant Jordi ( al · legoria de Sant Jordi ) per al Palau de la Generalitat , a Barcelona . Des de llavors , ha participat en nombroses exposicions , tant individuals com col · lectives , nacionals o internacionals , entre les quals cal esmentar les del Centre d'Art Contemporani Casa da prop a Almada ( Portugal ) oa la Kwai Fung Hin Art Gallery de Hong Kong .

Les seves obres es poden trobar en institucions públiques i privades , museus i col · leccions privades , com el Museu da Cidade d'Almada , la Fundació Vila Casas o el Cercle del Liceu a Barcelona , la Diputació de Barcelona o la Generalitat de Catalunya . També ha creat escultures públiques que es troben , entre altres llocs , a Girona i Vallromanes , a la Plaça de Sant Braulio de Saragossa o , fora d'Espanya , a Suïssa .

Josep Bofill treballa amb una gran varietat de materials , com la resina o el ciment , metalls com el ferro , bronze o l'acer inoxidable , fotografies i pintures . També ha introduït la il · luminació en les seves escultures , i l'ús de díodes LED , en ocasions de forma interactiva , en les seves escultures i pintures , 4 bona part de les quals estan realitzades amb tècniques mixtes

 

 

Video sobre l’autor:  http://www.youtube.com/watch?v=QeeHa7iw1Zo&list=PLRjCPtv1REWIjyaeCNh638Q4y6wbCSpTa&index=3